Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Sokan jelezték felénk, hogy szívesen felajánlanák az SZJA 1%-ot Egyesületünk számára, de nem tudják, hogy hogyan kell, ezért az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást adni.

Az SZJA 1+1%-os felajánlást több féle formában meg lehet tenni papíron vagy elektronikus úton, minden esetben a rendelkező nyilatkozaton Egyesületünk adószámát kell feltüntetni az erre kijelölt rubrikákban:

18622564-1-09

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • amennyiben papíron készíti el a személyi jövedelemadó bevallását, akkor annak EGYSZA lapján kell megadnia egyesületünk adószámát,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon. A felületen regisztráció nélkül is kitölthető a rendelkező nyilatkozat.
  • a 18EGYSZA jelű nyomtatványon  az ÁNYK nyomtatványkitöltő program segítségével.
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

A fenti módok egyikén kitöltött nyilatkozatokat a NAV területileg illetékes (lakcím szerinti) ügyfélszolgálatára kell eljuttatni.

Postai úton:

NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

 NAV (15) 4401 Nyíregyháza Pf.: 38  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 NAV (16) 5002 Szolnok Pf.: 53  Jász-Nagykun-Szolnok megye
 NAV (09) 4001 Debrecen Pf.: 83  Hajdú-Bihar megye

Továbbiakat ide kattintva tekintheti meg.

NAV ügyfélszolgálatán, személyesen. Ügyfélszolgálatok elérhetőségét ide kattintva találja.

Amennyiben elektronikusan tesz eleget az SZJA bevallási kötelezettségének:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

 

Amennyiben további segítségre van szüksége, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva, vagy partner könyvelőirodánkkal az alábbi liken: http://profitved.hu